Domeinnaam overdragen

Domeinnaam check

www.

Domeinnaam overdragen

Domeinnaam overdragen
Als u uw domeinnaam wil verkopen aan een andere eigenaar, als u de naam van uw bedrijf verandert of als uw bedrijf een andere rechtsvorm krijgt, is het noodzakelijk om de domeinnaam van uw website over te dragen. Het overdragen van een domeinnaam betreft het contractueel en technisch wijzigen van de gegevens achter een domeinnaam en dient op een specifieke wijze afgehandeld te worden. Bent u benieuwd hoe het overdragen van een domeinnaam precies werkt? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel.

Domeinnaam overdragen: zo werkt het

Het overdragen van een domeinnaam lijkt misschien wat ingewikkeld, maar in feite is dit zo gebeurd. Het enige wat u hoeft te doen voor domeinnaam overdragen met behulp van Hostingbaas, is namelijk het invullen van het zogeheten overdrachtsformulier. Heeft u dit formulier opgestuurd, dan kunt u het met handtekening opsturen naar Hostingbaas. Hebben wij uw overdrachtsformulier voor domeinnaam overdragen ontvangen, dan voeren wij de wijziging voor u door.

Hostingbaas verwerkt opdrachten voor domeinnaam overdragen binnen enkele dagen tot een week. De reden dat het enkele dagen tot een week duurt om een domeinnaam over te dragen, heeft te maken met het feit dat Hostingbaas een aanvraag in moet dienen bij de uitgevende instantie achter de domeinnaam. Is de overdracht succesvol afgerond, dan krijgen zowel de nieuwe eigenaar als de oude eigenaar van de domeinnaam een e-mail ter bevestiging.

Snel en eenvoudig domeinnaam overdragen

Heeft u ook een domeinnaam die overgedragen dient te worden? Dan kunt u dit eenvoudig regelen met behulp van de professionals van Hostingbaas. Vul ons overdrachtsformulier in, stuur dit formulier op met uw handtekening en uw overdracht wordt na de ontvangst van het formulier direct door onze medewerkers opgepakt. Heeft u vragen over het overdragen van uw domeinnaam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te e-mailen naar support@hostingbaas.nl.