review  Domeinnaam overdragen bij Hostingbaas wordt door klanten met 5 sterren beoordeeld.

Nieuwe houder domeinnaam

Wilt u uw domeinnaam overdragen of bijvoorbeeld overzetten van privé gegevens naar uw bedrijfsgegevens? Verandert de naam of de rechtsvorm van uw bedrijf? Gaat u een domeinnaam verkopen? Dan is een domeinnaam overdracht noodzakelijk. Hiermee gaat u contractueel en technisch (bij SIDN/WHOIS) de gegevens wijzigen van oude houder naar nieuwe houder.

 
 
Domeinnaam overdragen

Hoe werkt de overdracht van een domeinnaam?

Bij Hostingbaas kunt u dit eenvoudig regelen. Aangezien dit een contractueel wijziging is, dient u het overdrachtsformulier in te vullen en ondertekend naar ons opsturen. Hierna zullen wij de wijziging voor u doorvoeren.

Zodra het formulier bij ons binnen is, dienen wij de aanvraag tot overdracht in bij de uitgevende instantie. Wij verwerken de overdracht binnen enkele dagen tot een week. Wanneer de overdracht succesvol is afgerond, krijgt de oude en de nieuwe houder een e-mail van ons.

Wat zijn de kosten voor een domeinnaam overdracht?

De kosten voor een domeinnaam overdracht is als volgt:

  • € 8,99 voor een domeinnaam wat eindigt op .nl
  • € 12,50 voor een domeinnaam wat eindigt op .com
De kosten worden bij de nieuwe eigenaar in rekening gebracht.
Dit betaalt u slechts eenmalig, dit kunt u vergelijken met de standaard domeinnaam abonnementskosten. De domeinnaam wordt op deze manier ook automatisch één jaar verlengd, mits het opgezegd wordt.

Wat gebeurt er met mijn website?

De enige wat er gaat veranderen zijn de eigenaar gegevens. Als u echter uw bestaande website, e-mail en/of instellingen intern wilt verplaatsen, dan kan dat! Hebt u zelf hier geen ervaring mee, dan raden wij dit af. Het kan namelijk gebeuren dat de website verkeerd wordt overgezet waardoor u al uw instellingen, uw gehele website kwijtraakt, of deze niet meer naar behoren werkt. U kunt dit het beste aan de professionals bij Hostingbaas over laten, zij gaan graag voor u aan de slag.

Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met onze support afdeling te nemen.

 
websites