review  Domeinnaam doorsturen bij Hostingbaas wordt door klanten met 5 sterren beoordeeld.

Eenvoudig uw domeinnaam doorsturen

Heeft u een website waarvan u wilt dat deze bereikbaar is voor meerdere domeinnamen? Of heeft u elders uw website staan en wilt u deze koppelen aan uw domeinnaam? Dan kunt u er voor kiezen om uw domeinnaam door te sturen. Doorsturen wordt ook wel doorlinken, forwarden of redirecten genoemd.

Hoe moet dat, een Domeinnaam doorsturen?

In tegenstelling tot andere providers, heeft u bij ons de mogelijkheid om dit kosteloos in te stellen in het klantenpaneel. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het doorsturen van één of meerdere domeinnamen. De enige kosten die u maakt zijn de standaard abonnementskosten van uw domeinnaam.

 
 
Domeinnaam doorsturen

Welke opties zijn er voor doorsturen domeinnaam?

Er zijn 3 mogelijkheden, deze hebben wij hieronder voor u beschreven:

Standaard Forward
Bij standaard forward wordt de domeinnaam doorgestuurd naar een ander domein, waarbij de url ook veranderd naar de doorverwezen domeinnaam. Op deze manier krijgt de gebruiker te zien dat hij/zij doorverwezen is. Wanneer u dus meerdere domein extensies hebt geregistreerd en je wilt dat alles via één domein extensie loopt, kunt u voor deze optie kiezen.

standardforwarding

Frame Forward
Bij Frame Forward is het idee hetzelfde als bij standaard forward, echter blijft de url onveranderd. Op deze manier heeft de gebruiker niet in de gaten dat hij of zij doorverwezen is. Dit is bijvoorbeeld handig als de officiële URL van de website te lang is.

DNS
Als de website op een andere server staat, kunt u ook een DNS wijziging doorvoeren. Internet servers vinden dan via dit record waar jouw website en e-mail te vinden zijn.

dns veranderen

Via het klantenpaneel kunt u zelf de DNS records wijzigen of een nameserver wijziging doorvoeren. Onthoud wel dat wanneer u dit verkeerd doet, uw website offline zal gaan. Heeft  u hier onvoldoende kennis over, dan raden wij het af om dit zelf te doen. In dit geval kunt u dit het beste aan ons overlaten. Een foutieve DNS kan resulteren in het niet-werken van uw website en e-mail.